EO_CM_Program_Hero_pistopoiisi_ekpaideutikon

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ― ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών

Μπορείτε να φτιάξετε απαιτητικό εκπαιδευτικό υλικό; Μπορούμε να το πιστοποιήσουμε!

cross half circle

Η διαφοροποιημένη διδασκαλία είναι το δυνατό σας σημείο; Η εμβάθυνση, ο εμπλουτισμός της ύλης και η διαβάθμιση δυσκολίας είναι όροι που παίζετε στα δάχτυλα; Ήρθε η ώρα να το αποδείξετε…

Όχι σε εμάς! Σε αυτούς που θέλετε να σας εμπιστευτούν! Εμείς είμαστε εδώ απλά για να σας δώσουμε την ευκαιρία να το κάνετε…

Μέχρι που είστε διατεθειμένοι να φτάσετε;

  • Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Δραστηριοτήτων 

  • Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πλάνων Μαθήματος 

  • Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Διδακτικής Ενότητας

Διαδικασία

Εμείς σου δίνουμε απαιτητικά tasks τα οποία ανταποκρίνονται στο επίπεδο της πιστοποίησης που θες να πάρεις και εσύ πρέπει να τα φέρεις εις πέρας μέσα σε περιορισμένο χρόνο! Για μία σειρά δραστηριοτήτων που να καλύπτουν τη γκάμα των τεχνικών διαφοροποιημένης εκπαίδευσης έχεις μία εβδομάδα. Για ένα πλήρως διαφοροποιημένο πλάνο διδασκαλίας έχεις 2 εβδομάδες και για μία ενότητα στην οποία έχεις συμπεριλάβει διαθεματικά έννοιες και γνωστικά αντικείμενα έχεις έναν μήνα!

Μετά από την υποβολή της εργασίας σου, παίρνεις πίσω παρατηρήσεις και διορθώσεις τις οποίες έχεις μία εβδομάδα για να τις ενσωματώσεις στο παραδοτέο σου. Αν καταφέρεις να το κάνεις επιτυχώς και το τελικό παραδοτέο ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις μας, τότε παίρνεις την πιστοποίηση που ζητάς!

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας στείλουμε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να γνωρίζετε!

Δε νιώθεις ακόμα έτοιμος για την πιστοποίηση;

Δοκίμασε πρώτα μία επιμόρφωση!

Εισαγωγή στις έννοιες της πολυεπίπεδης εκπαίδευσης. 

Επισήμανση και χαρακτηριστικά Χαρισματικών παιδιών. Γιατί η τυπική εκπαίδευση δε βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους; Problem-based learning και Project-based learning για να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων, όπως αυτές του ελληνικού σχολείου. Ασύγχρονες Συναισθηματικές και Γνωστικές ανάγκες και τρόποι διαχείρισης. Διδακτικοί στόχοι, πλάνα μαθήματος και δραστηριότητες για διαφοροποιημένη μάθηση. Παραγωγή πρωτότυπου υλικού. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

15 ώρες επιμόρφωσης και workshop

Τα Χαρισματικά παιδιά σε μία τάξη πολλαπλών ταχυτήτων. 

Τι απαιτήσεις έχει μία τάξη πολλαπλών ταχυτήτων; Δημιουργικότητα, διαθεματικότητα, κριτική ικανότητα επιτυγχάνονται μέσα από Εμπλουτισμό της ύλης, Εμβάθυνση, διαβάθμιση Δυσκολίας και χρήση Τεχνολογίας. Πως η μη τυπική εκπαίδευση μπορεί να υποκαταστήσει την τυπική; Workshops έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να βγάζουν Διδακτικούς στόχους, πλάνα μαθήματος και δραστηριότητες για διαφοροποιημένη μάθηση. 15 τρίωρα μαθήματα και 10 διαφορετικές εκπαιδευτικές τεχνικές που θα εφαρμόσετε. Παραγωγή πρωτότυπου υλικού, απλών και διαθεματικών ασκήσεων. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

45 ώρες επιμόρφωσης και workshop

W icon

Προσαρμοσμένη εκπαίδευση από το Α ως το Ω

Διαμόρφωση Αναλυτικού προγράμματος, Διδακτικοί στόχοι πολλαπλών επιπέδων, Πλάνα διαθεματικών γνωστικών αντικειμένων, Διδακτικό υλικό αυξημένων απαιτήσεων, Βιωματική, Εξερευνητική και Επαγωγική μάθηση, χρήση Πολυμεσικού υλικού στην εκπαίδευση. Δημιουργικότητα, διαθεματικότητα, κριτική ικανότητα  μέσα από Εμπλουτισμό της ύλης, Εμβάθυνση, διαβάθμιση Δυσκολίας και χρήση Τεχνολογίας. Κατάρτιση και Διαχείριση ομάδας, coaching, διαχείριση Project. Παρακολούθηση master classes και Μικροδιδασκαλίες.

Shadowing: 6 ώρες / εβδομάδα για 8 μήνες

Πότε γίνονται

Υπάρχουν προγραμματισμένα σεμινάρια όπως υπάρχουν και έκτακτα. Κάθε Σεπτέμβριο κάνουμε το εισαγωγικό μας σεμινάριο στα γραφεία μας για εκπαιδευτικούς που θέλουν να πάρουν μέρος ανεξάρτητα από το σχολείο τους. Τον Νοέμβριο ξεκινάει συνήθως το εβδομαδιαίο σεμινάριο των 45 ωρών το οποίο κρατάει 4 μήνες, ενώ από Οκτώβριο ξεκινούν όσοι επιλέξουν να κάνουν shadowing στα master classes μέχρι και τον Ιούνιο. Επιπλέον, υπάρχει ένα e-learning σεμινάριο 45 ωρών το οποίο ξεκινάει κάθε 2 μήνες και έχει 4 επαναλήψεις κάθε χρόνο.

Πέρα από τα προγραμματισμένα σεμινάρια που γίνονται, υπάρχουν και έκτακτα που διοργανώνονται από σχολεία για τους εκπαιδευτικούς τους ή από δήμους και περιφέρειες για τα σχολεία τους. Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερώσεών μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις και τα σεμινάρια μας.

W icon

Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ας στοχεύσουμε στην ποιότητα όσων έχουν επιφορτιστεί με την εκπαίδευση του μέλλοντος.
Θέλεις και εσύ να πάρεις μέρος στα σεμινάρια; Κάνε εγγραφή και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!

CHARIMORE

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-19 173931
Slide3
Presenκι
1

Έχεις απορίες; Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις!

Kid FAQ section

FAQ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

FAQ

Είναι εύκολο να πάρει κανείς την πιστοποίηση;

Για να πάρει κάποιος την πιστοποίηση πρέπει πρώτα να αποδείξει μέσα από απαιτητικές δοκιμασίες ότι μπορεί να παράξει εκπαιδευτικό υλικό υψηλού επιπέδου. Ανάλογα με το επίπεδο που θέλει να πιστοποιηθεί κάποιος και την ευχέρειά του στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού θα του φανεί πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να φτάσει στον στόχο του.

Που θα με βοηθήσει η πιστοποίηση;

Συχνά υπάρχουν σχολεία που μας ζητούν εκπαιδευτικούς εκπαιδευμένους από εμάς για να εξασφαλίσουν το υψηλό επίπεδο κατάρτισής τους αλλά και τη διαφορετική φιλοσοφία που αποκτούν όταν συνεργαστούν μαζί μας για καιρό. Με την πιστοποίηση από τη Χαρισμάθεια θα μπορείτε να αποδείξετε όταν πάτε να βρείτε μία νέα δουλειά έμπρακτα ότι είστε κοντά στη φιλοσοφία μας και μπορείτε να παράξετε εκπαιδευτικό υλικό διαφοροποιημένης εκπαίδευσης.

Είναι σταθερές οι δοκιμασίες που περνά κάποιος για να πιστοποιηθεί;

Όχι! Συνήθως μεταβάλλονται ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να έχει προετοιμάσει τις συγκεκριμένες δοκιμασίες από πριν ή να μην παράξει δικό του πρωτότυπο υλικό. Παρόλα αυτά το επίπεδο των δοκιμασιών είναι παρόμοιο στις δοκιμασίες του ίδιου επιπέδου πιστοποίησης.

Αν κάποιος αποτύχει, μπορεί να προσπαθήσει ξανά;

Φυσικά! Η ικανότητα να παράξει κάποιος εκπαιδευτικό υλικό υψηλού επιπέδου είναι επίκτητη. Αυτό σημαίνει ότι και να μην την έχει κάποιος τώρα δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να την αποκτήσει. Μπορείς να προσπαθήσεις όσες φορές θες σε κάθε επίπεδο πιστοποίησης αρκεί να διαχωρίζονται με 6 μήνες μεταξύ τους αν είναι προσπάθειες που απευθύνονται στο ίδιο επίπεδο πιστοποίησης.

Μπορεί κάποιος να δώσει ταυτόχρονα για περισσότερα επίπεδα πιστοποίησης;

Δεν είναι απαγορευτικό ως ενδεχόμενο αλλά καλύτερα να κατακτήσεις ένα επίπεδο πριν αποφασίσεις να περάσεις στο επόμενο. Μπορεί να είναι αρκετά απαιτητικές οι δοκιμασίες για να τις αναλάβεις ταυτόχρονα.

FAQ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Είναι οι δράσεις της Χαρισμάθειας για Χαρισματικά παιδιά μόνο;

Δεν είναι όλες οι δράσεις της Χαρισμάθειας για Χαρισματικά παιδιά. Υπάρχουν δράσεις όπως το Summer School και το Out of the Box Challenge οι οποίες απευθύνονται σε όλα τα παιδιά και δε χρειάζεται καμία αξιολόγηση για να πάρει μέρος το παιδί σε αυτές. Επίσης, η Χαρισμάθεια κάνει πρότυπα μαθήματα σε σχολεία ή άλλους εκπαιδευτικούς φορείς που επίσης δεν είναι για Χαρισματικά παιδιά. Στο ίδιο πνεύμα διοργανώνει και το TEDxKids το οποίο είναι ανοιχτό για όλους.

Επιπλέον, η Χαρισμάθεια έχει σχεδιάσει τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά βιβλία για το σχολείο, τα οποία απευθύνονται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως βαθμού ετοιμότητας εφόσον είναι γραμμένα εξ ολοκλήρου με της αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Προσθέστε το email σας στη λίστα ενημερώσεών μας και θα μαθαίνετε για τα νέα μας!

Ποιους αφορούν οι δράσεις της Χαρισμάθειας;

Η Χαρισμάθεια έχει δράσεις που απευθύνονται τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς. Υπάρχουν σεμινάρια και επιμορφώσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους, συμβουλευτική που υποστηρίζει τους γονείς, δράσεις και ψυχομετρικά που απευθύνονται στα παιδιά, όπως και ερευνητική δραστηριότητα που αφορά φοιτητές ανώτατης εκπαίδευσης και αποφοίτους.

Στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε την εκπαίδευση και απευθυνόμαστε σε όλα τα επίπεδα για να το πετύχουμε.

Η Χαρισμάθεια κάνει δράσεις μόνο στην Αθήνα;

Μέχρι στιγμής, πέρα από την Αθήνα, έχουμε κάνει δράσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Βόλο, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, Κύπρο, Σαντορίνη, Άνδρο και Φολέγανδρο. Ο στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε όλη την Ελλάδα, αρκεί να βρούμε αξιόπιστους συνεργάτες και εύφορο έδαφος.

Προσθέστε το email σας στη λίστα ενημερώσεών μας και θα μαθαίνετε για τα νέα μας!


previous post ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ next post

CHΑRI4U

ni-dorea-plain
Presentation1
grid-text
boy