home-slider

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ

Βάλαμε στόχο να κάνουμε το σχολείο όπως θα έπρεπε να είναι: Ένα μέρος όπου κάθε παιδί θα βρίσκει χώρο έκφρασης!

cross half circle

Οραματιζόμαστε μια εκπαίδευση που απευθύνεται σε κάθε παιδί ξεχωριστά και καλλιεργεί τις δεξιότητές του, όπως τη δημιουργικότητα και την κριτική του σκέψη, ώστε να φτάσει στο απόγειο των δυνατοτήτων του. Μία εκπαίδευση που να χωράμε όλοι. Ένα σχολείο με προσωπικότητα!

Ουτοπικό; Για μας αποτελεί αναγκαιότητα και επομένως μονόδρομο.

Βάλαμε στόχο να κάνουμε το σχολείο όπως θα έπρεπε να είναι: Ένας χώρος όπου κάθε παιδί θα βρίσκει χώρο έκφρασης, θα αναπτύσσει τις δεξιότητές του, θα παίρνει γνώσεις, αλλά θα καλύπτει και τις συναισθηματικές του ανάγκες. Μία εκπαίδευση που θα τοποθετεί το σχολείο μέσα στην κοινωνία και την κοινωνία μέσα στο σχολείο. Μία εκπαίδευση που θα είναι χτισμένη με χιούμορ, φαντασία και θα χαρίζει εμπειρίες. Ένα όμορφο ταξίδι, με προκλήσεις, με δυσκολίες, με εκπλήξεις, που πάντα θα αφήνει στο τέλος την αίσθηση της ικανοποίησης και της πληρότητας στους ταξιδιώτες του, μαζί με έναν θησαυρό από σκέψεις, στιγμές, εικόνες, αρώματα και γεύσεις.

Χρειαζόμαστε την υποστήριξη σου για να μπορέσουμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα, να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερα παιδιά, να καθοδηγήσουμε ακόμα περισσότερους γονείς, να επιμορφώσουμε ακόμα περισσότερα σχολεία. 

Γίνε φίλος της Χαρισμάθειας δωρίζοντας όποιο ποσό θες εσύ! 

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να το δημιουργήσεις! Μοιραζόμαστε μαζί σου το όραμά μας. Βάλε την εμπιστοσύνη σου σε εμάς για να το κάνουμε πραγματικότητα μαζί. Μέσα από την εκπαίδευση μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Υπάρχει μεγαλύτερος αντίκτυπος από αυτόν;

 

Μην ξεχνάς: Η Χαρισμάθεια είναι σωματείο και ως σωματείο είναι εξ ορισμού μη κερδοσκοπικός Οργανισμός. Η Χαρισμάθεια δεν είναι ΜΚΟ και δεν επιδοτείται από το κράτος. Τα κύρια έσοδα της προκύπτουν από τις δράσεις της, τις συνδρομές των μελών, τις επιχορηγήσεις των φίλων και αξιοποιούνται για την ανάπτυξη του ερευνητικού της έργου. Καμία από τις διοικητικές ή συμβουλευτικές θέσεις της Χαρισμάθειας δεν είναι έμμισθες.

Χαρισμάθεια σημαίνει

Ονειρευόμαστε μία εκπαίδευση γεμάτη με εμπειρίες, εκπλήξεις, δυσκολίες, χρώματα και αρώματα. Δε μας φτάνει όμως να ονειρευόμαστε. Από το 2012 αφήνουμε πίσω μας μεγαλύτερα και μικρότερα παραδείγματα που αλλάζουν το σχολείο και αποδεικνύουν ότι η εκπαίδευση μπορεί να γίνει αλλιώς. Περισσότεροι από 4.000 μαθητές, 600 εκπαιδευτικοί και 1.500 γονείς παίρνουν μέρος στα προγράμματά μας κάθε χρόνο. Εσύ;

W icon
brochure-banner-v2-image

ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑΣ ΔΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΘΕΣ ΕΣΥ!

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να το δημιουργήσεις!

DONATE 

Έχεις απορίες; Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις!

Kid FAQ section

FAQ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ

FAQ

Που πάνε τα χρήματα που μαζεύονται από τις δωρεές;

Τα χρήματα από τις δωρεές πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην Έλκυδα: το Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης της Χαρισμάθειας! Η Έλκυδα είναι ο κινητήρας που κρατάει τη Χαρισμάθεια σε κίνηση και η ερευνητική βάση πάνω στην οποία χτίζει τα προγράμματα και τις παρεμβάσεις της. Με αυτά τα χρήματα σχεδιάζονται νέα βιβλία για το σχολείο, γίνεται έρευνα πάνω στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων, εκδίδονται βιβλία για εξωσχολικές δραστηριότητες αλλά και επιστημονικά συγγράμματα για εκπαιδευτικά θέματα διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Θα πάρω απόδειξη για τη δωρεά μου;

Φυσικά και θα πάρεις απόδειξη! Για κάθε δωρεά που θα κάνεις όσο μικρή ή μεγάλη είναι αυτή θα πάρεις μία αντίστοιχη απόδειξη στο email σου!

Ποιο είναι ένα ικανοποιητικό ποσό;

Δεν υπάρχει ποσό το οποίο δεν είναι ικανοποιητικό! Όσο μικρό κι αν είναι ένα ποσό μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν θα είναι πολλοί αυτοί που θα το δώσουν. Στόχος μας είναι να νιώσουμε τη συμπαράσταση πολλών ανθρώπων μέσα από συμβολικές κινήσεις που θα μας κάνουν να νιώσουμε ότι είναι κι άλλοι που μοιράζονται το όραμά μας και θα μας δώσουν μεγαλύτερη ώθηση…

Υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για τους φίλους της Χαρισμάθειας;

Για δωρεές που ξεπερνούν τα 50 ευρώ υπάρχουν ανταποδοτικά πακέτα με προϊόντα της Χαρισμάθειας τα οποία θα σου στείλουμε στη διεύθυνσή σου! Κάποια από αυτά μάλιστα είναι συλλεκτικά και δε θα μπορούσες να τα έχεις αποκτήσει διαφορετικά!

FAQ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ

Πώς μπορώ να στηρίξω τη Χαρισμάθεια;

Ο πιο εύκολος τρόπος να στηρίξεις τη Χαρισμάθεια είναι να μιλήσεις στους άλλους για αυτήν εάν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Έτσι θα είσαι πρέσβης της Χαρισμάθειας. Μπορείς ακόμα να γίνεις εθελοντής και να την στηρίξεις αφιερώνοντας κάποιες ώρες εργασίας το μήνα. Τέλος, μπορείς να γίνεις φίλος της Χαρισμάθειας δωρίζοντας όποιο ποσό θες εσύ!

Ποια είναι η νομική μορφή της Χαρισμάθειας;

Η Χαρισμάθεια είναι σωματείο και ως σωματείο είναι εξ ορισμού μη κερδοσκοπικός Οργανισμός. Η Χαρισμάθεια δεν είναι ΜΚΟ και δεν επιδοτείται από το κράτος. Τα κύρια έσοδα της Χαρισμάθειας προκύπτουν από τις δράσεις της, τις συνδρομές των μελών και φίλων και αξιοποιούνται για την ανάπτυξη του ερευνητικού της έργου. Καμία από τις διοικητικές ή συμβουλευτικές θέσεις της Χαρισμάθειας δεν είναι Έμμισθες.

Δέχεται επιχορηγήσεις η Χαρισμάθεια;

Η νομική της μορφή τής επιτρέπει να δέχεται δωρεές και επιχορηγήσεις από άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα. Είτε φορείς, είτε μεμονωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να δωρίσουν ποσά, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι αυτά. Η Χαρισμάθεια δεν είναι ΜΚΟ και δεν επιδοτείται από το κράτος.

Θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας, που θα σας βρω;

Η Χαρισμάθεια έχει σχεδιάσει ένα «έξυπνο» μοντέλο επικοινωνίας το οποίο δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα γραπτά μηνύματα (email). Αυτός είναι και ο λόγος που δυσκολεύεστε να βρείτε τηλέφωνο επικοινωνίας. Έτσι όμως, μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι, να αξιοποιούμε βέλτιστα τον χρόνο μας, ελαχιστοποιώντας τα λειτουργικά μας κόστη. Μπορείτε να μας στείλετε ένα email, ό,τι ώρα και να είναι, και θα σας απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 48 ώρες! Εάν δε σας έχουμε απαντήσει σημαίνει ότι το email σας δεν έχει φτάσει σε εμάς. Ξαναπροσπαθήστε! Εάν χρειάζεται πιο άμεση επικοινωνία, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας σας;

Οι ώρες εξυπηρέτησης για ραντεβού, πληροφορίες και συμβουλευτική είναι Δευτέρα με Παρασκευή 9.00 με 21.00. Έτσι, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε είτε είναι πρωινό είτε είναι απογευματινό το ωράριο της δουλειάς σας. Για να μας βρείτε όμως, θα πρέπει πρώτα να κλείσετε ραντεβού!

Σε ποιες πόλεις και χώρες δραστηριοποιείται η Χαρισμάθεια;

Η έδρα της Χαρισμάθειας είναι στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, κάνει δράσεις, μεμονωμένες ή σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Μπορείτε να γραφτείτε στη λίστα ενημερώσεων μας και θα μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα μας!

mobile

ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Μάθε περισσότερα για την εκπαίδευση που χτίζουμε και τις δράσεις μας. Κατέβασε το αναλυτικό φυλλάδιο της Χαρισμάθειας σε pdf με το πάτημα ενός κουμπιού.

CHARI4U

ni-dorea-plainboy
grid-text
INST