261229069_2076291362524498_8757313515055902285_n

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑΣ

Οραματιζόμαστε μια εκπαίδευση που απευθύνεται σε κάθε παιδί ξεχωριστά και το οδηγεί να καλλιεργεί τις δεξιότητές του, όπως τη δημιουργικότητα και την κριτική του σκέψη, ώστε να απελευθερώσει το δυναμικό του. Μία εκπαίδευση που να χωράμε όλοι: Ένα σχολείο με προσωπικότητα!

Πάμε πίσω στο 2012, όταν μια μικρή ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να αλλάξει το παράδειγμα στην εκπαίδευση και να κάνει το όραμά της πραγματικότητα. Βάλαμε στόχο να κάνουμε το σχολείο όπως θα έπρεπε να είναι: Ένας χώρος όπου κάθε παιδί θα βρίσκει χώρο έκφρασης, θα αναπτύσσει τις δεξιότητές του, θα παίρνει γνώσεις, αλλά θα καλύπτει και τις συναισθηματικές του ανάγκες. Μία εκπαίδευση που θα τοποθετεί το σχολείο μέσα στην κοινωνία και την κοινωνία μέσα στο σχολείο. Μία εκπαίδευση που θα είναι χτισμένη με χιούμορ, φαντασία και θα χαρίζει εμπειρίες. Ένα όμορφο ταξίδι, με προκλήσεις, με δυσκολίες, με εκπλήξεις, που πάντα θα αφήνει στο τέλος την αίσθηση της ικανοποίησης και της πληρότητας στους ταξιδιώτες του, μαζί με έναν θησαυρό από σκέψεις, στιγμές, εικόνες, αρώματα και γεύσεις.

Από τότε αφήνουμε πίσω μας μικρότερα ή μεγαλύτερα παραδείγματα της εκπαίδευσης αυτής, που ακουμπάνε στις καρδιές των παιδιών, των δασκάλων, των γονιών και μεταμορφώνουν σχολεία. Σήμερα, η ομάδα μας απαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου, ψυχολόγους, γιατρούς – αναπτυξιολόγους και εκπαιδευτικούς. Κάθε χρόνο, παίρνουν μέρος στα προγράμματά μας χιλιάδες παιδιά και υποστηρίζουμε εκατοντάδες γονείς. Έχουμε συνεργασία με δεκάδες σχολεία και κέντρα εκπαίδευσης. Ο στόχος μας όμως είναι να αγγίξουμε κάθε έναν μαθητή ξεχωριστά και να τον βοηθήσουμε να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και δρα, αλλάζοντας την εμπειρία της εκπαίδευσης στο σύνολό της, ενδυναμώνοντας έτσι και την κοινωνία για να πάει μπροστά.

W icon
Slide

Διοίκηση

Η Χαρισμάθεια είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, διοικείται από επταμελές Συμβούλιο και καθοδηγείται από Επιστημονική Ομάδα που απαρτίζεται από συνεργάτες της, εντός και εκτός του Οργανισμού.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

φωτο2

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Σήμερα, η ομάδα μας ξεπερνάει τα 30 άτομα και απαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου, ψυχολόγους, γιατρούς – αναπτυξιολόγους και εκπαιδευτικούς.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

φωτο3

Συνεργαζόμενοι Φορείς

Μοιραστήκαμε το όραμα μας μαζί τους και έβαλαν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς, για να το κάνουμε πραγματικότητα μαζί. Μέσα από την εκπαίδευση μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο! Υπάρχει μεγαλύτερος αντίκτυπος από αυτόν;

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

φωτο4

Εθελοντές

Μαζί ανοίγουμε τον δρόμο για ένα σχολείο με Προσωπικότητα. Μαζί μπορούμε να πάμε το μπαλόνι πιο ψηλά… Έλα να αλλάξουμε την εκπαιδευτική πραγματικότητα!

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Για να συντεθούν όλες μας οι προσπάθειες σε κάτι μεγαλύτερο και να δημιουργήσουμε κάτι ολοκληρωμένο, χρειάζεται ένα σταθερό σημείο αναφοράς. Για αυτόν τον λόγο, φτιάξαμε το δικό μας σπίτι, την «Έλκυδα». Η Έλκυδα είναι το κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης της Χαρισμάθειας και ο χώρος ελεύθερης έκφρασης για εμάς και τους φίλους μας. Για να μαζευόμαστε, να σκεφτόμαστε, να δουλεύουμε, να δημιουργούμε και να χαλαρώνουμε. Είναι ο χώρος όπου γεννιούνται οι μεγάλες ιδέες και βρίσκουν στέγη όμιλοι, δράσεις και εκδηλώσεις. Ένας χώρος ανοιχτός για όλους τους εκπαιδευτικούς για να μάθουν, να ρωτήσουν και να δουλέψουν. Αποτελεί σημείο αφετηρίας για πολλές δράσεις μας και το φυσικό σπίτι για τους εθελοντές μας. Η Χαρισμάθεια στηρίζεται στη δύναμη των εθελοντών της και σήμερα αριθμεί δεκάδες ανθρώπους που την στηρίζουν σε κάθε επίπεδο.

bicycle
mobile

ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες; Κατέβασε το αναλυτικό φυλλάδιο της Χαρισμάθειας σε pdf με το πάτημα ενός κουμπιού.

Check-in στις επόμενες εκδηλώσεις μας

CHARIMORE

Slide3
1
grid-11
grid-1

Έχεις απορίες; Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις!

Kid FAQ section

FAQ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ

Πώς μπορώ να στηρίξω τη Χαρισμάθεια;

Ο πιο εύκολος τρόπος να στηρίξεις τη Χαρισμάθεια είναι να μιλήσεις στους άλλους για αυτήν εάν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Έτσι θα είσαι πρέσβης της Χαρισμάθειας. Μπορείς ακόμα να γίνεις εθελοντής και να την στηρίξεις αφιερώνοντας κάποιες ώρες εργασίας το μήνα. Τέλος, μπορείς να γίνεις φίλος της Χαρισμάθειας δωρίζοντας όποιο ποσό θες εσύ!

Ποια είναι η νομική μορφή της Χαρισμάθειας;

Η Χαρισμάθεια είναι σωματείο και ως σωματείο είναι εξ ορισμού μη κερδοσκοπικός Οργανισμός. Η Χαρισμάθεια δεν είναι ΜΚΟ και δεν επιδοτείται από το κράτος. Τα κύρια έσοδα της Χαρισμάθειας προκύπτουν από τις δράσεις της, τις συνδρομές των μελών και φίλων και αξιοποιούνται για την ανάπτυξη του ερευνητικού της έργου. Καμία από τις διοικητικές ή συμβουλευτικές θέσεις της Χαρισμάθειας δεν είναι έμμισθες.

Δέχεται επιχορηγήσεις η Χαρισμάθεια;

Η νομική της μορφή τής επιτρέπει να δέχεται δωρεές και επιχορηγήσεις από άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα. Είτε φορείς, είτε μεμονωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να δωρίσουν ποσά, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι αυτά. Η Χαρισμάθεια δεν είναι ΜΚΟ και δεν επιδοτείται από το κράτος.

Θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας, που θα σας βρω;

Η Χαρισμάθεια έχει σχεδιάσει ένα «έξυπνο» μοντέλο επικοινωνίας το οποίο δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα γραπτά μηνύματα (email). Αυτός είναι και ο λόγος που δυσκολεύεστε να βρείτε τηλέφωνο επικοινωνίας. Έτσι όμως, μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι, να αξιοποιούμε βέλτιστα τον χρόνο μας, ελαχιστοποιώντας τα λειτουργικά μας κόστη. Μπορείτε να μας στείλετε ένα email, ό,τι ώρα και να είναι, και θα σας απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 48 ώρες! Εάν δε σας έχουμε απαντήσει σημαίνει ότι το email σας δεν έχει φτάσει σε εμάς. Ξαναπροσπαθήστε! Εάν χρειάζεται πιο άμεση επικοινωνία, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας σας;

Οι ώρες εξυπηρέτησης για ραντεβού, πληροφορίες και συμβουλευτική είναι Δευτέρα με Παρασκευή 9.00 με 21.00. Έτσι, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε είτε είναι πρωινό είτε είναι απογευματινό το ωράριο της δουλειάς σας. Για να μας βρείτε όμως, θα πρέπει πρώτα να κλείσετε ραντεβού!

Σε ποιες πόλεις και χώρες δραστηριοποιείται η Χαρισμάθεια;

Η έδρα της Χαρισμάθειας είναι στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, κάνει δράσεις, μεμονωμένες ή σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Μπορείτε να γραφτείτε στη λίστα ενημερώσεών μας και θα μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα μας!

CHARI4U

ni-dorea-plain
Presentation1
CrK3v4Bg
grid-text