EO_CM_Program_Hero_epimorfosi_ekpaideutikon

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ― ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Διαφοροποιημένη εκπαίδευση σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων! 

cross half circle

Για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης, μέσα σε τάξεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, όπως αυτό είναι σήμερα, επιμορφώνουμε εκπαιδευτικούς πάνω σε τεχνικές διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Με αυτόν τον τρόπο, τους δίνουμε τα εργαλεία να απευθυνθούν προσαρμοστικά σε κάθε παιδί και να παρέχουν εξατομικευμένο επίπεδο διαπαιδαγώγησης μέσα στην τάξη τους. Στα σεμινάρια αυτά οι εκπαιδευτικοί θα παράξουν απαιτητικό πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό, πλάνα μαθήματος και θα εμπλουτίσουν διδακτικούς στόχους, πράγματα τα οποία δε διδάσκονται πρακτικά στα πλαίσια των σπουδών τους.

student-banner-image

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

Δες ποια σχολεία έχουν κάνει επιμόρφωση μαζί μας!

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Φιλοσοφία προγράμματος

Όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά. Ένας κηπουρός μπορεί να φροντίζει όλα τα λουλούδια με τον ίδιο τρόπο; Υπάρχουν συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να ευδοκιμήσουν όλα τα φυτά; Μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τροπικό φυτό σε μεσογειακό κλίμα άμα δεν το βάλεις σε θερμοκήπιο; Είναι απαραίτητη η προσαρμοσμένη εκπαίδευση στην ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού. Υπάρχει τρόπος να παρέχουμε εξατομικευμένη ποιότητα εκπαίδευσης μαζί με τα πλεονεκτήματα της συλλογικής διαπαιδαγώγησης στα πλαίσια ανομοιογενών τάξεων πολλαπλών ταχυτήτων, σαν αυτές που εκ των πραγμάτων συναντάμε στην ελληνική πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο όλα τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους.

W icon

Στόχοι προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέγγιση της διαφορετικότητας και της διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Αρχικά, εξετάζονται τα διάφορα γνωστικά χαρακτηριστικά των μαθητών και αναλύονται τα μοντέλα που διέπουν την προσαρμοσμένη εκπαίδευση. Επίσης, περιγράφεται η έννοια της δημιουργικότητας και η σχέση της με την ευφυΐα.

Με το πέρας των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν εκτεθεί στις παρακάτω έννοιες και πρακτικές:

 

 • Επισήμανση Παιδιών και Χαρτογράφηση Τάξης

 • Χαρισματικά Παιδιά και οι Ιδιαίτερες Ανάγκες τους

 • Προσαρμοσμένη Εκπαίδευση (Differentiation)

 • Problem-Based Learning

 • Project-Based Learning

 • Εμπλουτισμός της Ύλης και Διαθεματικότητα

 • Διδακτικοί Στόχοι για Εμβάθυνση και Διαβάθμιση Δυσκολίας

 • Βιωματική και Ανακαλυπτική Μάθηση

 • Αυτονομία στη Μάθηση

 • Εκπαίδευση από Απόσταση και Flipped Classroom

 • Story Telling και Gamification στην Εκπαίδευση

Μέθοδοι διδασκαλίας

Τα σεμινάρια είναι αυταναφορικά και χρησιμοποιούν τις διδακτικές τεχνικές τις οποίες διδάσκουν. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται βιωματικά την επίδραση που έχει τέτοιου τύπου διδασκαλία. Πιο συγκεκριμένα, οι μέθοδοι διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται στην επιμόρφωση είναι παρουσίαση με χρήση πολυμεσικού υλικού, συζήτηση, βιωματική εκπαίδευση, case studies, διαδραστική μάθηση, brainstorming, project-based learning και problem-based learning.

Βαθμίδες Επιμόρφωσης

Εισαγωγή στις έννοιες της πολυεπίπεδης εκπαίδευσης. 

Επισήμανση και χαρακτηριστικά Χαρισματικών παιδιών. Γιατί η τυπική εκπαίδευση δε βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους; Problem-based learning και Project-based learning για να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων, όπως αυτές του ελληνικού σχολείου. Ασύγχρονες Συναισθηματικές και Γνωστικές ανάγκες και τρόποι διαχείρισης. Διδακτικοί στόχοι, πλάνα μαθήματος και δραστηριότητες για διαφοροποιημένη μάθηση. Παραγωγή πρωτότυπου υλικού. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

15 ώρες επιμόρφωσης και workshop

Τα Χαρισματικά παιδιά σε μία τάξη πολλαπλών ταχυτήτων. 

Τι απαιτήσεις έχει μία τάξη πολλαπλών ταχυτήτων; Δημιουργικότητα, διαθεματικότητα, κριτική ικανότητα επιτυγχάνονται μέσα από Εμπλουτισμό της ύλης, Εμβάθυνση, διαβάθμιση Δυσκολίας και χρήση Τεχνολογίας. Πως η μη τυπική εκπαίδευση μπορεί να υποκαταστήσει την τυπική; Workshops έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να βγάζουν Διδακτικούς στόχους, πλάνα μαθήματος και δραστηριότητες για διαφοροποιημένη μάθηση. 15 τρίωρα μαθήματα και 10 διαφορετικές εκπαιδευτικές τεχνικές που θα εφαρμόσετε. Παραγωγή πρωτότυπου υλικού, απλών και διαθεματικών ασκήσεων. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

45 ώρες επιμόρφωσης και workshop

W icon

Προσαρμοσμένη εκπαίδευση από το Α ως το Ω

Διαμόρφωση Αναλυτικού προγράμματος, Διδακτικοί στόχοι πολλαπλών επιπέδων, Πλάνα διαθεματικών γνωστικών αντικειμένων, Διδακτικό υλικό αυξημένων απαιτήσεων, Βιωματική, Εξερευνητική και Επαγωγική μάθηση, χρήση Πολυμεσικού υλικού στην εκπαίδευση. Δημιουργικότητα, διαθεματικότητα, κριτική ικανότητα  μέσα από Εμπλουτισμό της ύλης, Εμβάθυνση, διαβάθμιση Δυσκολίας και χρήση Τεχνολογίας. Κατάρτιση και Διαχείρηση ομάδας, coaching, διαχείρηση Project. Παρακολούθηση master classes και Μικροδιδασκαλίες.

Shadowing: 6 ώρες / εβδομάδα για 8 μήνες

Πότε γίνονται

Υπάρχουν προγραμματισμένα σεμινάρια όπως υπάρχουν και έκτακτα. Κάθε Σεπτέμβριο κάνουμε το εισαγωγικό μας σεμινάριο στα γραφεία μας για εκπαιδευτικούς που θέλουν να πάρουν μέρος ανεξάρτητα από το σχολείο τους. Τον Νοέμβριο ξεκινάει συνήθως το εβδομαδιαίο σεμινάριο των 45 ωρών το οποίο κρατάει 4 μήνες, ενώ από Οκτώβριο ξεκινούν όσοι επιλέξουν να κάνουν shadowing στα master classes μέχρι και τον Ιούνιο. Επιπλέον, υπάρχει ένα e-learning σεμινάριο 45 ωρών το οποίο ξεκινάει κάθε 2 μήνες και έχει 4 επαναλήψεις κάθε χρόνο.

Πέρα από τα προγραμματισμένα σεμινάρια που γίνονται, υπάρχουν και έκτακτα που διοργανώνονται από σχολεία για τους εκπαιδευτικούς τους ή από δήμους και περιφέρειες για τα σχολεία τους. Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερώσεών μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις και τα σεμινάρια μας.

Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ας στοχεύσουμε στην ποιότητα όσων έχουν επιφορτιστεί με την εκπαίδευση του μέλλοντος.
Θέλεις και εσύ να πάρεις μέρος στα σεμινάρια; Κάνε εγγραφή και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!

#Charimoments

2090523_ΤhaliaG_Charismatheia Class Papandreou_Full_121

#Charimoments

20190523_ΤhaliaG_Charismatheia Class Papandreou_Full_104

#Charimoments

20190523_ΤhaliaG_Charismatheia Class Papandreou_Full_122

#Charimoments

Photo 05-06-2018, 21 24 35

#Charimoments

Photo 05-06-2018, 21 28 18

#Charimoments

Photo 5-3-17, 14 26 27

#Charimoments

Photo 5-3-17, 14 36 32

11.06.2019

Ετήσια φωτογράφηση
circle

CHARIMORE

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-19 173931
Presenκι
4
2
mobile

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες; Κατέβασε το αναλυτικο φυλλάδιο του προγράμματος σε pdf με το πάτημα ενός κουμπιού.

Έχεις απορίες; Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις!

Kid FAQ section

FAQ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

FAQ

Οι εκπαιδευτικοί ικανοποιούνται από την επιμόρφωση;

Επιμορφωτικά σεμινάρια έχουν παρακολουθήσει 9 σχολεία εξ ολοκλήρου και περισσότεροι από 900 ανεξάρτητοι εκπαιδευτικοί. Οι ανώνυμες αξιολογήσεις των σεμιναρίων μας δεν έχουν πέσει ποτέ κάτω από 9.6/10 από τους εκπαιδευτικούς που έχουν πάρει μέρος.

Όλες οι έννοιες χτίζονται από το μηδέν και εξηγούνται διεξοδικά με παραδείγματα. Η διδασκαλία γίνεται και η ίδια με τις μεθόδους διαφοροποιημένης εκπαίδευσης ώστε οι εκπαιδευτικοί να αντιλαμβάνονται βιωματικά την επίδραση που έχει η διδασκαλία αυτή και οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν αυτά που διδάσκονται σχεδιάζοντας πλάνα μαθήματος και εκπαιδευτικό υλικό για εμπέδωση και αναστοχασμό.

Είναι περισσότερο θεωρητική ή πρακτική η επιμόρφωση;

Η μέθοδος διδασκαλίας που χρησιμοποιείται είναι εννοιολογική. Χτίζονται οι έννοιες από το μηδέν και ανακαλυπτικά, μέσα από εύλογα ερωτήματα, φτάνουμε να δούμε πώς προέκυψαν οι διάφορες διδακτικές τεχνικές της διαφοροποιημένης εκπαίδευσης.

Σε όλες τις τεχνικές παρουσιάζεται πληθώρα παραδειγμάτων τόσο μικρότερων, όπως μεμονωμένες δραστηριότητες, όσο και μεγαλύτερων, όπως πλάνα μαθήματος και διδακτικές ενότητες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν όσα διδάσκονται σχεδιάζοντας δραστηριότητες και πλάνα μαθήματος κάτι που τους βοηθάει να αξιοποιήσουν έμπρακτα αυτά που μαθαίνουν στην καθημερινή τους διδασκαλία.

Η ετοιμότητα των εκπαιδευτικών για άμεση εφαρμογή όσων διδαχθούν ποικίλει ανάλογα με την αρχική τους ευχέρεια αλλά και βάσει της έκτασης του προγράμματος που παρακολούθησαν.

Η επιμόρφωση αφορά τα Χαρισμάτικα παιδιά;

Η Χαρισμάθεια δίνει έμφαση στη διαφοροποιημένη εκπαίδευση, στη διδασκαλία εννοιών και το competence-based learning για να υποστηρίξει τα Χαρισματικά παιδιά μέσα στις τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων στις οποίες βρίσκονται στο τυπικό ελληνικό σχολείο. Μέσα από τη διαφοροποίηση δίνεται και σε αυτά η δυνατότητα να αναπτύξουν στο ακέραιο το δυναμικό τους και δε νιώθουν καταναγκασμό και καταπίεση όταν πηγαίνουν στο σχολείο.

Παρόλα αυτά, η διαφοροποιημένη εκπαίδευση κάνει την εκπαίδευση πιο ουσιαστική για όλα τα παιδιά. Τα βοηθάει να αναπτύξουν δεξιότητες που θα χρειαστούν ως εφόδια όταν τελειώσουν το σχολείο και τα βοηθάει να αποκτήσουν μία καλύτερη στάση απέναντι στη γνώση. Αναδεικνύει την πρακτική εφαρμογή όσων διδάσκονται αλλά και τη χρηστική τους αξία. Υπό αυτό το πρίσμα, όσο κι αν η διαφοροποιημένη εκπαίδευση είναι αναγκαία για τα Χαρισματικά παιδιά, είναι άκρως ωφέλιμη για όλα τα παιδιά της τάξης ανεξαιρέτως.

Παίρνουν οι εκπαιδευτική βεβαίωση παρακολούθησης;

Όλοι οι εκπαιδευτικοί παίρνουν βεβαίωση παρακολούθησης και το όνομά τους προστίθεται στη λίστα με τους εκπαιδευτικούς που έχουν επιμορφωθεί. Μία λίστα η οποία αναρτάται στο site μας και από εδώ μπορεί οποιοσδήποτε να διασταυρώσει αν κάποιος εκπαιδευτικός έχει επιμορφωθεί και τη βαθμίδα επιμόρφωσης που έχει ολοκληρώσει.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα αν θέλουν να πάρουν και πιστοποίηση για την ικανότητά τους στην παραγωγή διαφοροποιημένου εκπαιδευτικού υλικού αν περάσουν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες που έχουν σχεδιαστεί για αυτό.

Σε κάθε περίπτωση όμως, πέρα από τη βεβαίωση, το ουσιώδες που έχουν να πάρουν οι εκπαιδευτικοί είναι πραγματική γνώση από ανθρώπους που εφαρμόζουν διαφοροποίηση και κάνουν έρευνα πάνω σε αυτή. Το μεγαλύτερο κέρδος των εκπαιδευτικών είναι η εμπειρία που είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε μαζί τους και η ευκαιρία που έχουν να μάθουν από τους καλύτερους στον χώρο αυτό!

Τελειώνοντας κάποιος με την επιμόρφωση θα μπορεί να εφαρμόσει όσα θα ακούσει;

Η μέθοδος διδασκαλίας που χρησιμοποιείται είναι εννοιολογική. Χτίζονται οι έννοιες από το μηδέν και ανακαλυπτικά, μέσα από εύλογα ερωτήματα, φτάνουμε να δούμε πώς προέκυψαν οι διάφορες διδακτικές τεχνικές της διαφοροποιημένης εκπαίδευσης.

Σε όλες τις τεχνικές παρουσιάζεται πληθώρα παραδειγμάτων τόσο μικρότερων, όπως μεμονωμένες δραστηριότητες, όσο και μεγαλύτερων, όπως πλάνα μαθήματος και διδακτικές ενότητες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν όσα διδάσκονται σχεδιάζοντας δραστηριότητες και πλάνα μαθήματος κάτι που τους βοηθάει να αξιοποιήσουν έμπρακτα αυτά που μαθαίνουν στην καθημερινή τους διδασκαλία.

Η ετοιμότητα των εκπαιδευτικών για άμεση εφαρμογή όσων διδαχθούν ποικίλει ανάλογα με την αρχική τους ευχέρεια αλλά και βάσει της έκτασης του προγράμματος που παρακολούθησαν.

Πότε γίνεται η επιμόρφωση και που;

Υπάρχουν προγραμματισμένα σεμινάρια όπως υπάρχουν και έκτακτα. Κάθε Σεπτέμβριο κάνουμε το εισαγωγικό μας σεμινάριο στα γραφεία μας για εκπαιδευτικούς που θέλουν να πάρουν μέρος ανεξάρτητα από το σχολείο τους. Τον Νοέμβριο ξεκινάει συνήθως το εβδομαδιαίο σεμινάριο των 45 ωρών το οποίο κρατάει 4 μήνες, ενώ από Οκτώβριο ξεκινούν όσοι επιλέξουν να κάνουν shadowing στα master classes μέχρι και τον Ιούνιο. Επιπλέον, υπάρχει ένα e-learning σεμινάριο 45 ωρών το οποίο ξεκινάει κάθε 2 μήνες και έχει 4 επαναλήψεις κάθε χρόνο.

Πέρα από τα προγραμματισμένα σεμινάρια που γίνονται, υπάρχουν και έκτακτα που διοργανώνονται από σχολεία για τους εκπαιδευτικούς τους ή από δήμους και περιφέρειες για τα σχολεία τους. Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερώσεών μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις και τα σεμινάρια μας.

Ποιο είναι το κόστος του σεμιναρίου;

Κάθε κύκλος σεμιναρίων μπορεί να έχει διαφορετικό κόστος αλλά συνήθως κανένας δεν κοστίζει πάνω από 16 ευρώ την ώρα. Καλύτερα όμως να ενημερωθείτε για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά εφόσον ανακοινωθεί για να ξέρετε ακριβώς το κόστος. Φυσικά σχολεία ή ομάδες εκπαιδευτικών που θα πάρουν μέρος στις επιμορφώσεις έχουν εκπτώσεις ομαδικών εγγραφών.

FAQ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Είναι οι δράσεις της Χαρισμάθειας για Χαρισματικά παιδιά μόνο;

Δεν είναι όλες οι δράσεις της Χαρισμάθειας για Χαρισματικά παιδιά. Υπάρχουν δράσεις όπως το Summer School και το Out of the Box Challenge οι οποίες απευθύνονται σε όλα τα παιδιά και δε χρειάζεται καμία αξιολόγηση για να πάρει μέρος το παιδί σε αυτές. Επίσης, η Χαρισμάθεια κάνει πρότυπα μαθήματα σε σχολεία ή άλλους εκπαιδευτικούς φορείς που επίσης δεν είναι για Χαρισματικά παιδιά. Στο ίδιο πνεύμα διοργανώνει και το TEDxKids το οποίο είναι ανοιχτό για όλους.

Επιπλέον, η Χαρισμάθεια έχει σχεδιάσει τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά βιβλία για το σχολείο, τα οποία απευθύνονται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως βαθμού ετοιμότητας εφόσον είναι γραμμένα εξ ολοκλήρου με της αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Προσθέστε το email σας στη λίστα ενημερώσεών μας και θα μαθαίνετε για τα νέα μας!

Ποιους αφορούν οι δράσεις της Χαρισμάθειας;

Η Χαρισμάθεια έχει δράσεις που απευθύνονται τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς. Υπάρχουν σεμινάρια και επιμορφώσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους, συμβουλευτική που υποστηρίζει τους γονείς, δράσεις και ψυχομετρικά που απευθύνονται στα παιδιά, όπως και ερευνητική δραστηριότητα που αφορά φοιτητές ανώτατης εκπαίδευσης και αποφοίτους.

Στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε την εκπαίδευση και απευθυνόμαστε σε όλα τα επίπεδα για να το πετύχουμε.

Η Χαρισμάθεια κάνει δράσεις μόνο στην Αθήνα;

Μέχρι στιγμής, πέρα από την Αθήνα, έχουμε κάνει δράσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Βόλο, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, Κύπρο, Σαντορίνη, Άνδρο και Φολέγανδρο. Ο στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε όλη την Ελλάδα, αρκεί να βρούμε αξιόπιστους συνεργάτες και εύφορο έδαφος.

Προσθέστε το email σας στη λίστα ενημερώσεών μας και θα μαθαίνετε για τα νέα μας!


Previous Post Placeholder ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ next post

CHARI4U

ni-dorea-plain
Presentation1
grid-text
9AsY-D6g_two boyswith t-shirt_213X240