home-slider

ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑΣ

Μαζί ανοίγουμε τον δρόμο για ένα σχολείο με Προσωπικότητα. Μαζί μπορούμε να πάμε το μπαλόνι πιο ψηλά… Έλα να αλλάξουμε την εκπαιδευτική πραγματικότητα!

cross half circle

Ονειρευόμαστε μια εκπαίδευση που να απευθύνεται σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Να δίνει χώρο σε όλους να ταιριάξουν. Να τους βοηθάει να βρουν την προσωπική τους έκφραση. Χρειαζόμαστε τη διαφορετικότητα του καθενός, για να μπορέσουμε, μέσα από αυτή, να πληθύνουμε το ποσά μπορεί να κάνει το σύνολο! Θέλουμε να σχεδιάσουμε την εκπαίδευση ξανά, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα. Ονειρευόμαστε ένα σχολείο με Προσωπικότητα.

Δε μας φτάνει όμως να ονειρευόμαστε. Θέλουμε να δούμε αυτήν την εκπαίδευση να συμβαίνει γύρω μας. Θέλουμε να δούμε τα αποτελέσματα της στους αυριανούς πολίτες αυτής της χωράς. Θέλουμε ένα σχολείο με Προσωπικότητα και ξέρουμε πώς να το πετύχουμε.

Τι πιο όμορφο από την ανακάλυψη! Τι πιο αναζωογονητικό από τη δημιουργία! Θα έρθεις μαζί; Μαζί μπορούμε να φτιάξουμε πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό, να καταρτίσουμε νέα αναλυτικά προγράμματα διαφοροποιημένης εκπαίδευσης, να διερευνήσουμε τα χαρακτηριστικά της δημιουργικότητας και τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Μαζί ανοίγουμε τον δρόμο για ένα σχολείο με Προσωπικότητα.

Η Χαρισμάθεια στηρίζεται στη δύναμη των εθελοντών της και σήμερα αριθμεί δεκάδες ανθρώπους που την στηρίζουν σε κάθε επίπεδο.

Αφιέρωσε κάποιον από τον χρόνο σου και δώσε ώθηση στο μπαλόνι να πάει πιο ψηλά!

Έλα να αλλάξουμε την εκπαιδευτική πραγματικότητα!

Χαρισμάθεια σημαίνει

Ονειρευόμαστε μία εκπαίδευση γεμάτη με εμπειρίες, εκπλήξεις, δυσκολίες, χρώματα και αρώματα. Δε μας φτάνει όμως να ονειρευόμαστε. Από το 2012 αφήνουμε πίσω μας μεγαλύτερα και μικρότερα παραδείγματα που αλλάζουν το σχολείο και αποδεικνύουν ότι η εκπαίδευση μπορεί να γίνει αλλιώς. Περισσότεροι από 4.000 μαθητές, 600 εκπαιδευτικοί και 1.500 γονείς παίρνουν μέρος στα προγράμματά μας κάθε χρόνο. Εσύ;

W icon
brochure-banner-v2-image

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ!

Θες να στηρίξεις τη Χαρισμάθεια; Γίνε εθελοντής!

VOLUNTEER

brochure-banner-v2-circle

Έχεις απορίες; Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις!

Kid FAQ section

FAQ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

FAQ

Πώς μπορώ να γίνω εθελοντής;

Για να γίνεις εθελοντής χρειάζεται απλά να έχεις κάποιες ώρες τον μήνα που μπορείς να διαθέσεις!  Αν έχεις τη διάθεση και την αφοσίωση που χρειάζεται, σίγουρα θα υπάρχει μία θέση για σένα! Μαζί θα φροντίσουμε η θέση αυτή να σου προσφέρει ικανοποίηση και εμπειρίες, ώστε να νιώθεις ότι κερδίζεις από αυτή. Επικοινώνησε μαζί μας και θα βρούμε κάτι με το οποίο να συνεισφέρεις στον οργανισμό και να νιώθεις ότι κερδίζεις κάτι κι εσύ!

Πόσες ώρες πρέπει να διαθέσω τον μήνα;

Δεν είναι απαραίτητο να διαθέσεις πολλές ώρες τον μήνα, αρκεί να βρισκόμαστε τακτικά σε επικοινωνία και να φέρνεις εις πέρας όσα αναλαμβάνεις. Η φιλοσοφία μας είναι να επενδύουμε στον κόσμο μας και να τον εμπιστευόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεσμευτείς να κάνεις κάτι και τελικά δεν το κάνεις, κάποια από τις δράσεις μας θα μείνει μετέωρη και αυτό δεν το θέλουμε!

Είναι δεσμευτικό;

Είναι απόλυτα δεσμευτικό! Εάν αποφασίσεις να συνεισφέρεις, πρέπει να το δεις σοβαρά. Οι απαιτήσεις του Οργανισμού δεν είναι απαραίτητα μεγάλες ως προς τις ώρες που θα πρέπει να ξοδεύεις, αλλά είναι υψηλές ως προς τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό που το κάνεις.

Πρέπει να είμαι στην Αθήνα;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θέσεις από τις οποίες μπορείς να συνεισφέρεις. Σίγουρα κάποιες είναι πιο εύκολο να γίνουν από απόσταση συγκριτικά με κάποιες άλλες. Επικοινώνησε μαζί μας και θα βρούμε μία λύση που σε ικανοποιεί!

Σε τι θα μπορούσα να βοηθήσω;

Υπάρχουν πολυποίκιλες ευκαιρίες και διαφορετικά project με τα οποία θα μπορούσες να ασχοληθείς. Φυσικά μπορείς να πάρεις εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή, πάνω στην ψυχολογία και τη συμβουλευτική, αλλά μπορείς να βρεις χώρο έκφρασης και στη δημιουργία πολυμεσικού υλικού (design & illustration), το marketing, τη διοργάνωση και υποστήριξη εκδηλώσεων, το fundraising, την τεχνική υποστήριξη (ΙΤ), ακόμα και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών (front & back-end development). Αν έχεις τη διάθεση και την αφοσίωση που χρειάζεται, σίγουρα θα υπάρχει μία θέση για σένα! Μαζί θα φροντίσουμε η θέση αυτή να σου προσφέρει ικανοποίηση και εμπειρίες, ώστε να νιώθεις ότι κερδίζεις από αυτή.

FAQ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ

Πώς μπορώ να στηρίξω τη Χαρισμάθεια;

Ο πιο εύκολος τρόπος να στηρίξεις τη Χαρισμάθεια είναι να μιλήσεις στους άλλους για αυτήν εάν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Έτσι θα είσαι πρέσβης της Χαρισμάθειας. Μπορείς ακόμα να γίνεις εθελοντής και να την στηρίξεις αφιερώνοντας κάποιες ώρες εργασίας το μήνα. Τέλος, μπορείς να γίνεις φίλος της Χαρισμάθειας δωρίζοντας όποιο ποσό θες εσύ!

Ποια είναι η νομική μορφή της Χαρισμάθειας;

Η Χαρισμάθεια είναι σωματείο και ως σωματείο είναι εξ ορισμού μη κερδοσκοπικός Οργανισμός. Η Χαρισμάθεια δεν είναι ΜΚΟ και δεν επιδοτείται από το κράτος. Τα κύρια έσοδα της Χαρισμάθειας προκύπτουν από τις δράσεις της, τις συνδρομές των μελών και φίλων και αξιοποιούνται για την ανάπτυξη του ερευνητικού της έργου. Καμία από τις διοικητικές ή συμβουλευτικές θέσεις της Χαρισμάθειας δεν είναι έμμισθες.

Δέχεται επιχορηγήσεις η Χαρισμάθεια;

Η νομική της μορφή τής επιτρέπει να δέχεται δωρεές και επιχορηγήσεις από άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα. Είτε φορείς, είτε μεμονωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να δωρίσουν ποσά, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι αυτά. Η Χαρισμάθεια δεν είναι ΜΚΟ και δεν επιδοτείται από το κράτος.

Θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας, που θα σας βρω;

Η Χαρισμάθεια έχει σχεδιάσει ένα «έξυπνο» μοντέλο επικοινωνίας το οποίο δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα γραπτά μηνύματα (email). Αυτός είναι και ο λόγος που δυσκολεύεστε να βρείτε τηλέφωνο επικοινωνίας. Έτσι όμως, μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι, να αξιοποιούμε βέλτιστα τον χρόνο μας, ελαχιστοποιώντας τα λειτουργικά μας κόστη. Μπορείτε να μας στείλετε ένα email, ό,τι ώρα και να είναι, και θα σας απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 48 ώρες! Εάν δε σας έχουμε απαντήσει σημαίνει ότι το email σας δεν έχει φτάσει σε εμάς. Ξαναπροσπαθήστε! Εάν χρειάζεται πιο άμεση επικοινωνία, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας σας;

Οι ώρες εξυπηρέτησης για ραντεβού, πληροφορίες και συμβουλευτική είναι Δευτέρα με Παρασκευή 9.00 με 21.00. Έτσι, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε είτε είναι πρωινό είτε είναι απογευματινό το ωράριο της δουλειάς σας. Για να μας βρείτε όμως, θα πρέπει πρώτα να κλείσετε ραντεβού!

Σε ποιες πόλεις και χώρες δραστηριοποιείται η Χαρισμάθεια;

Η έδρα της Χαρισμάθειας είναι στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, κάνει δράσεις, μεμονωμένες ή σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Μπορείτε να γραφτείτε στη λίστα ενημερώσεών μας και θα μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα μας!

Check-in στις επόμενες εκδηλώσεις μας


previous post Επιστροφή σε "Εμείς" Next Post Placeholder

CHARI4U

CrK3v4Bg
grid-1
grid-text
9AsY-D6g_two boyswith t-shirt_213X240