EO_CM_Program_Hero_beyond_master

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ― 13 με 17 ετών

beyond Master Classes

Αν έχεις τελειώσει με το εύρος, ήρθε η ώρα να περάσεις σε βάθος και δυσκολία!

cross half circle

Τα beyond master classes είναι η φυσική εξέλιξη των master classes και αποτελούν μαθήματα εμπλουτισμού της ύλης. Δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ξεφεύγουν από το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου. Εκτείνονται σε πληθώρα γνωστικών αντικειμένων και στόχο έχουν την εμβάθυνση στα γνωστικά ενδιαφέροντα των παιδιών. Απευθύνονται σε παιδιά 13 με 17 ετών, διαρκούν 1.5 ώρα και γίνονται κάθε δεύτερη εβδομάδα. Ξεκινούν τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο.

Για την παρακολούθηση των beyond master classes, απαιτείται πρώτα μία συνολική αξιολόγηση του profile του παιδιού, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι έχει να κερδίσει από το πρόγραμμα και δε θα ματαιωθεί, εφόσον το πρόγραμμα είναι απαιτητικό. 

Φιλοσοφία προγράμματος

Με όχημα την κριτική σκέψη και τον ορθό διάλογο και πυξίδα τη φιλοσοφία και τα μαθηματικά θα ταξιδέψουμε στη διάρκεια τριών ετών από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και από το απλούστερο στο πιο σύνθετο. Θα επισκεφτούμε όλες εκείνες τις έννοιες που συναντάμε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής μας: φυσικό σώμα, άνθρωπος, συνάνθρωπος και εν τέλει, πολίτης. Και στην πορεία θα σκεφτούμε, θα κρίνουμε, θα παρουσιάσουμε, θα αναλύσουμε, θα συνθέσουμε, θα επικοινωνήσουμε, θα δημιουργήσουμε, θα συνεργαστούμε και όπου καταλήξουμε…

Στόχοι προγράμματος

Το πρόγραμμα διαρκεί 3 χρόνια και είναι χτισμένο πάνω στις προσλαμβάνουσες που επιλέγουμε εμείς για τα παιδιά. Έτσι τα παιδιά μπαίνουν σε ένα ταξίδι που στόχο έχει να τα εκθέσει σε έννοιες και να τα ωθήσει να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, την αναλυτική τους ικανότητα, τη συγκέντρωση, την ανθεκτικότητα και την ευελιξία τους. Θα μπουν σε αντιπαράθεση, θα συνεργαστούν και θα κληθούν να στηρίξουν τις απόψεις τους. Θα επικοινωνήσουν, θα ηγηθούν και θα αναπτύξουν επιμονή, αποκλίνουσα σκέψη και ικανότητα παρουσίασης. Μέσα από τις εργασίες που τους ανατίθενται, αναπτύσσουν αυτονομία στη μάθηση και τα παιδιά μαθαίνουν την πρακτική σημασία όσων διδάσκονται. 

Μέθοδοι διδασκαλίας

Οι μέθοδοι διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται στο beyond master classes ποικίλουν, ώστε να ταιριάξουν με την πολυμορφία του αντικειμένου αλλά και τις απαιτήσεις των παιδιών. Γίνεται διαθεματική προσέγγιση των αντικειμένων, σε μεγαλύτερο βάθος και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση σε έννοιες παρά σε μεθόδους. Τα παιδιά στα beyond master classes έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μόνα τους, να συνεργαστούν, να κάνουν εργασίες και να μπουν σε διαλεκτική μεταξύ τους.

W icon

CHARIMORE

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-19 173931
grid-1
3
EO_Char_Grid_255x255_OurShop
mobile

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες; Κατέβασε το αναλυτικό φυλλάδιο του προγράμματος σε pdf με το πάτημα ενός κουμπιού.

Έχεις απορίες; Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις!

Kid FAQ section

FAQ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

FAQ

Υπάρχουν υποχρεώσεις για τους μαθητές που παρακολουθούν;

Τα beyond Master Classes είναι ένα πρόγραμμα που έχει διδασκαλία κάθε δεύτερη εβδομάδα με τη λογική πως τις ενδιάμεσες εβδομάδες που δεν υπάρχει μάθημα τα παιδιά δουλεύουν πάνω στα project τους. Τα παιδιά αναλαμβάνουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς 2 ομαδικά project τα οποία ανταποκρίνονται στην ύλη που διδάσκονται και κάνουν αντίστοιχες παρουσιάσεις.

Ανάλογα με τον ρόλο τους στην ομάδα τους θα πρέπει να ασχοληθούν και με τον φόρτο που τους αντιστοιχεί από μάθημα σε μάθημα.

Γιατί δεν μπορούν όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα beyond Μaster Classes;

Τα beyond Master Classes είναι απαιτητικά μαθήματα και ξεφεύγουν κατά πολύ από την ύλη του σχολείου. Έχουν σχεδιαστεί για παιδιά που χρειάζονται περισσότερες προσλαμβάνουσες και δεν καλύπτονται από τα ερεθίσματα και τις απαιτήσεις που τους δημιουργεί το μάθημα στην τάξη τους. Ένα παιδί που δεν έχει επαρκή κίνητρα ή τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας ενδέχεται να ματαιωθεί παίρνοντας μέρος σε ένα μάθημα το οποίο το κουράζει και δεν μπορεί να το παρακολουθήσει ενώ άλλα παιδιά στην ηλικία του ανταπεξέρχονται σε αυτό.

Για αυτόν τον λόγο, όλα τα παιδιά καλούνται να περάσουν από μία αξιολόγηση πριν γίνουν δεκτά στο πρόγραμμα ώστε να εξασφαλίσουμε ότι έχουν να κερδίσουν από αυτό και όχι να ματαιωθούν.

Μπορεί κάποιο παιδί να ξεκινήσει στη μέση της χρονιάς;

Όχι! Το πρόγραμμα είναι αρκετά αυστηρό και απαιτεί διαρκή παρακολούθηση και εμπλοκή με αυτό. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και συνήθως είναι γεμάτα από την αρχή της χρονιάς. Αυτό το κάνει απαγορευτικό να ξεκινήσει κάποιος στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Πόσα παιδιά είναι σε κάθε τμήμα;

Στα τμήματα δεν βάζουμε περισσότερα από 15 παιδιά και γίνεται μόνο 1 νέο τμήμα κάθε χρόνο.

Πότε γίνονται τα μαθήματα και που;

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο πρωί, στα βόρεια προάστια, στην Αθήνα και φιλοξενούνται από σχολεία. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για φέτος!

Ποιο είναι το κόστος των μαθημάτων;

Τα μαθήματα κοστίζουν 80 ευρώ τον μήνα αλλά για να παρακολουθήσει ένα παιδί πρέπει να περάσει από μία διαδικασία αξιολόγησης που έχει επιπλέον κόστος.

Αν ένα παιδί θέλει, μπορεί να σταματήσει στη μέση της χρονιάς;

Φυσικά και δεν υποχρεώνεται κανένα παιδί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Όποιο παιδί θέλει μπορεί ανά πάσα στιγμή να σταματήσει. Για αυτόν τον λόγο εξοφλείτε μηνιαία τα δίδακτρα του παιδιού και δεν έχετε την επιλογή να προεξοφλήσετε. Κάθε χρόνο ένα ποσοστό της τάξης του 90% των παιδιών που έχουν ξεκινήσει τα beyond master classes τα ολοκληρώνουν.

Είναι υποχρεωτικό να έρχεται το παιδί σε όλα τα μαθήματα;

Στα beyond master classes δεν κρατάμε παρουσίες αλλά σε καμία περίπτωση το μάθημα δεν είναι προαιρετικό. Τα παιδιά μπαίνουν σε ομάδες και αναλαμβάνουν project κάτι που συνεπάγεται ότι θα εκθέσουν την ομάδα τους αν λείπουν από το μάθημα.

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί λείψει για λόγους ανωτέρας βίας, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ομάδα του, να ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις του και να είναι εντάξει ως προς αυτές για το επόμενο μάθημα.

FAQ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Είναι οι δράσεις της Χαρισμάθειας για Χαρισματικά παιδιά μόνο;

Δεν είναι όλες οι δράσεις της Χαρισμάθειας για Χαρισματικά παιδιά. Υπάρχουν δράσεις όπως το Summer School και το Out of the Box Challenge οι οποίες απευθύνονται σε όλα τα παιδιά και δε χρειάζεται καμία αξιολόγηση για να πάρει μέρος το παιδί σε αυτές. Επίσης, η Χαρισμάθεια κάνει πρότυπα μαθήματα σε σχολεία ή άλλους εκπαιδευτικούς φορείς που επίσης δεν είναι για Χαρισματικά παιδιά. Στο ίδιο πνεύμα διοργανώνει και το TEDxKids το οποίο είναι ανοιχτό για όλους.

Επιπλέον, η Χαρισμάθεια έχει σχεδιάσει τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά βιβλία για το σχολείο, τα οποία απευθύνονται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως βαθμού ετοιμότητας εφόσον είναι γραμμένα εξ ολοκλήρου με της αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Προσθέστε το email σας στη λίστα ενημερώσεών μας και θα μαθαίνετε για τα νέα μας!

Ποιους αφορούν οι δράσεις της Χαρισμάθειας;

Η Χαρισμάθεια έχει δράσεις που απευθύνονται τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς. Υπάρχουν σεμινάρια και επιμορφώσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους, συμβουλευτική που υποστηρίζει τους γονείς, δράσεις και ψυχομετρικά που απευθύνονται στα παιδιά, όπως και ερευνητική δραστηριότητα που αφορά φοιτητές ανώτατης εκπαίδευσης και αποφοίτους.

Στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε την εκπαίδευση και απευθυνόμαστε σε όλα τα επίπεδα για να το πετύχουμε.

Η Χαρισμάθεια κάνει δράσεις μόνο στην Αθήνα;

Μέχρι στιγμής, πέρα από την Αθήνα, έχουμε κάνει δράσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Βόλο, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, Κύπρο, Σαντορίνη, Άνδρο και Φολέγανδρο. Ο στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε όλη την Ελλάδα, αρκεί να βρούμε αξιόπιστους συνεργάτες και εύφορο έδαφος.

Προσθέστε το email σας στη λίστα ενημερώσεών μας και θα μαθαίνετε για τα νέα μας!


previous post ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ next post

CHARI4U

ni-dorea-plain
Presentation1
grid-text
9AsY-D6g_two boyswith t-shirt_213X240