EO_CM_Program_Hero_simvouleytiki_goneon

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ― ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συμβουλευτική Γονέων

Για ισορροπημένη κοινωνική, συναισθηματική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη…

cross half circle

Όσο πιο πολύ απέχει ένα παιδί από τον μέσο όρο τόσο περισσότερο μπορεί να αποκλίνει η συμπεριφορά και οι συνήθειές του. Οι γονείς είναι εύλογο, με τις εμπειρίες που είναι εφοδιασμένοι, να μην μπορούν πάντα να ανταπεξέλθουν στις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου παιδιού. Οι συνήθεις πρακτικές ενδέχεται να μην έχουν αποτέλεσμα στη διαχείρισή του όπως και τα παραδείγματα των άλλων παιδιών γύρω του να ακολουθούν την πεπατημένη ενώ το δικό του να αποκλίνει σημαντικά. Εμείς έχουμε την εμπειρία, τις παραστάσεις και τους ειδικούς για να σας υποστηρίξουμε στο απαιτητικό έργο να καταλάβετε καλύτερα το παιδί σας!

Έχετε κάποια ανησυχία για τη συμπεριφορά του παιδιού σας; Θα θέλατε να μάθετε τους λόγους και τις αιτίες που συμπεριφέρεται έτσι; Έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το σχολείο; Νιώθει αποξενωμένο από τον κοινωνικό του περίγυρο; Είναι συγκρουσιασκό; Μπορούμε να συζητήσουμε και να σας δώσουμε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τι κρύβεται πίσω από τις αποκλίνουσες συμπεριφορές. 

Μπορούμε να πάμε και ένα βήμα παραπέρα: Να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο ψυχομετρικό προφίλ που να περιλαμβάνει δυνατά και αδύναμα σημεία του παιδιού, επίπεδο αντιληπτικής ικανότητας, τη συναισθηματική του ισορροπία, τα κίνητρα, τα ενδιαφέροντα, τα συστήματα υποστήριξης και τον καλύτερο τρόπο να προσλαμβάνει πληροφορία. Με βάση αυτήν την αξιολόγηση, μπορούμε να προτείνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις που να απευθύνονται στο παιδί!

Μαζί μπορούμε να βρούμε τον τρόπο το παιδί να αναπτύξει πλήρως τις ικανότητές του, να βρει κατεύθυνση και κίνητρο, να διοχετεύσει την ενέργεια του, να συμμετέχει στο κοινωνικό σύνολο και να έχει μια ομαλή και ισορροπημένη κοινωνική, συναισθηματική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη. Στη Χαρισμάθεια έχουμε τα ψυχομετρικά εργαλεία που μπορούν να χαρτογραφήσουν ένα παιδί και να προσφέρουν τη γνώση που χρειάζεται για να το καθοδηγήσουμε στη ζωή του μέχρι και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. 

Τα παιδιά πρέπει να αναπτύξουν το αίσθημα του ανήκειν, να μάθουν να διαχειρίζονται τις αποτυχίες, να μην βλέπουν ανταγωνιστικά τον περίγυρο τους και να οικειοποιηθούν ευθύνες που τους αναλογούν. Υπό αυτό το πρίσμα, με τη συμβουλευτική δίνεται η δυνατότητα σε γονείς να ενημερωθούν, να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να δοκιμάσουν λύσεις που θα διευκολύνουν το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ολιστική προσέγγιση

Ένα παιδί δεν επισημαίνεται ως Χαρισματικό απλά και μόνο επειδή έχει έναν υψηλό δείκτη ευφυΐας (IQ). Απαιτείται μία πιο σφαιρική προσέγγιση για να εντοπιστούν τα δυνατά και αδύναμα σημεία ενός παιδιού. Μέσα από το ψυχομετρικό μας εργαλείο, εξετάζουμε 107 διαφορετικές μετρικές που μας δίνουν πληροφορίες για: 

  • Το επίπεδο της αντιληπτικής του ικανότητας (IQ)

  • Συναισθηματική σταθερότητα

  • Επίπεδο δεξιοτήτων

  • Συστήματα υποστήριξης

  • Επίπεδο κινήτρων

  • Δυνατά και αδύναμα σημεία

  • Ενδιαφέροντα

  • Βέλτιστο τρόπο μάθησης

Μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένα ψυχομετρικά προφίλ που να αποτυπώνουν με μεγάλη ακρίβεια την ψυχική διάθεση και το δυναμικό ενός παιδιού και με αυτήν τη βάση μπορούμε στη συνέχεια να προτείνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις που να απευθύνονται στο παιδί!

W icon

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα κλείσουμε άμεσα ένα ατομικό ραντεβού.

CHARIMORE

grid-8
grid-1
3
EO_Char_Grid_255x255_OurShop

Έχεις απορίες; Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις!

Kid FAQ section

FAQ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

FAQ

Από ποια ηλικία έχει νόημα η συμβουλευτική γονέων;

Η συμβουλευτική γονέων έχει νόημα για τα παιδιά τα οποία έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν αποκλίνουσα συμπεριφορά και οι γονείς τους χρειάζονται καθοδήγηση για να καταλάβουν και να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους.

Αυτό συνήθως συμβαίνει μετά τα πρώτα χρόνια του σχολείου, όταν τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την απόκλισή τους από τους συμμαθητές τους. Δεν αποκλείεται όμως αυτό να συμβεί και νωρίτερα ανάλογα με τις περιστάσεις αλλά και τον βαθμό της απόκλισης του παιδιού.

Γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο συμβουλευτικής και απλώς για ενημερωτικούς λόγους, ενώ εξατομικευμένες συνεδρίες συμβουλευτικής προτείνονται μόνο σε περίπτωση που κάποιο παιδί αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία.

Είναι αποτελεσματική η συμβουλευτική γονέων;

Όσο περισσότερα δεδομένα έχουμε για τα παιδιά τόσο καλύτερη είναι η εικόνα μας και τόσο πιο αποτελεσματική η συμβουλευτική γονέων. Για αυτόν τον λόγο, πριν από τη συμβουλευτική γονέων προτείνεται τα παιδιά να έχουν περάσει από μία αξιολόγηση του προφίλ τους ώστε να υπάρχουν επαρκή δεδομένα για ασφαλή συμπεράσματα.

Ακόμα καλύτερα είναι όταν τα παιδιά παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και μπορούμε να διαπιστώσουμε για την στάση του και να κάνουμε παρέμβαση στη συμπεριφορά του σε συνδυασμό με την παρέμβαση που θα γίνει στο σπίτι.

Γιατί να περάσει από αξιολόγηση ένα παιδί;

Η αξιολόγηση γίνεται για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την στάση, τη συμπεριφορά και τον βαθμό ετοιμότητας ενός παιδιού. Μας δείχνει τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του και βάσει αυτής μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα όπως και να σχεδιάσουμε μία παρέμβαση που να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του.

Δεν υπάρχει λόγος να κάνει την αξιολόγηση ένα παιδί αν δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν με κάποιον τρόπο τα αποτελέσματά της. Από την αλλη, είναι σημαντικό η αξιολόγηση ενός παιδιού να μην περιορίζεται μόνο στον δείκτη ευφυίας του επειδή αυτό θα του αποδώσει απλώς ένα νούμερο.

Το πόσο γρήγορα σκέφτεται κάποιος ή πόσα καταλαβαίνει μπορεί να επηρεάζονται σημαντικά από τα κίνητρα που έχει, τη συναισθηματική του ισορροπία, την εικόνα του εαυτού του και τα συστήματα υποστήριξης που έχει. Επομένως μία αξιολόγηση που διερευνά και αυτούς τους παράγοντες είναι καταλληλότερη για να ερμηνεύσει την στάση του παιδιού.

Είναι αξιόπιστη η αξιολόγηση;

Η διαδικασία αξιολόγησης αποτελείται από ένα κοκτέιλ πολλών ψυχομετρικών εργαλείων που εξετάζει το καθένα διαφορετικές παραμέτρους. Όλα είναι σταθμισμένα σε ελληνικό πληθυσμό και τυποποιημένα. Ακολουθούν μερικές από τις μαρτυρίες των γονέων για τα αποτελέσματα που αποκόμισαν από αυτή:

Νομίζω ότι ήταν αρκετά ακριβής και με βοηθήσατε πάρα πολύ. Αυτή περίπου την εικόνα βλέπω στο παιδί από το Σεπτέμβρη και γι’ αυτό ανησύχησα. Επιβεβαίωσα, όχι με μεγάλη μου ικανοποίηση βέβαια, ότι αυτό που έχει πραγματικά αλλάξει είναι η εικόνα που έχει για τον εαυτό του.

Σας ευχαριστώ για την αξιολόγηση. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό (αρκετά μεγάλο!) έχετε προσεγγίσει την προσωπικότητα του παιδιού!

Ως γονείς του Σπύρου και του Γιάννη σας ευχαριστούμε πολύ για την, ομολογουμένως, εξαιρετικά ακριβή, αξιολόγηση των παιδιών…

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Συμφωνούμε απόλυτα μαζι σας. Η μικρή ειναι ετσι ακριβώς όπως  την περιγράψατε. Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να ακολουθήσουμε τις συμβουλές σας.

Ποιος κάνει την αξιολόγηση στο παιδί;

Η αξιολόγηση γίνεται από έμπειρο προσωπικό το οποίο έχει καταρτιστεί πάνω στα εργαλεία που χρησιμοποιεί. Τα δεδομένα που συλλέγονται από το ψυχομετρικό εργαλείο αναλύονται από ψυχολόγο ο οποίος γράφει και την έκθεση που θα φτάσει στα χέρια σας.

Σε ποια ηλικία είναι καλύτερο να κάνει την αξιολόγηση το παιδί;

Ο στόχος της αξιολόγησης είναι να γίνει κάποια παρέμβαση στο παιδί βάσει των αποτελεσμάτων της. Έχοντας αυτό στο μυαλό, όσο νωρίτερα περάσει ένα παιδί από το ψυχομετρικό εργαλείο τόσα περισσότερα μπορεί να αποκομίσει αν αξιοποιηθούν τα δεδομένα της αξιολόγησης.

Καλό θα είναι όμως το παιδί να έχει κλείσει τα 6.5 και να έχει αποκτήσει μία σχετική σχολική ετοιμότητα ώστε να βγάλει αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα το εργαλείο.

FAQ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Είναι οι δράσεις της Χαρισμάθειας για Χαρισματικά παιδιά μόνο;

Δεν είναι όλες οι δράσεις της Χαρισμάθειας για Χαρισματικά παιδιά. Υπάρχουν δράσεις όπως το Summer School και το Out of the Box Challenge οι οποίες απευθύνονται σε όλα τα παιδιά και δε χρειάζεται καμία αξιολόγηση για να πάρει μέρος το παιδί σε αυτές. Επίσης, η Χαρισμάθεια κάνει πρότυπα μαθήματα σε σχολεία ή άλλους εκπαιδευτικούς φορείς που επίσης δεν είναι για Χαρισματικά παιδιά. Στο ίδιο πνεύμα διοργανώνει και το TEDxKids το οποίο είναι ανοιχτό για όλους.

Επιπλέον, η Χαρισμάθεια έχει σχεδιάσει τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά βιβλία για το σχολείο, τα οποία απευθύνονται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως βαθμού ετοιμότητας εφόσον είναι γραμμένα εξ ολοκλήρου με της αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Προσθέστε το email σας στη λίστα ενημερώσεών μας και θα μαθαίνετε για τα νέα μας!

Ποιους αφορούν οι δράσεις της Χαρισμάθειας;

Η Χαρισμάθεια έχει δράσεις που απευθύνονται τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς. Υπάρχουν σεμινάρια και επιμορφώσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους, συμβουλευτική που υποστηρίζει τους γονείς, δράσεις και ψυχομετρικά που απευθύνονται στα παιδιά, όπως και ερευνητική δραστηριότητα που αφορά φοιτητές ανώτατης εκπαίδευσης και αποφοίτους.

Στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε την εκπαίδευση και απευθυνόμαστε σε όλα τα επίπεδα για να το πετύχουμε.

Η Χαρισμάθεια κάνει δράσεις μόνο στην Αθήνα;

Μέχρι στιγμής, πέρα από την Αθήνα, έχουμε κάνει δράσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Βόλο, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, Κύπρο, Σαντορίνη, Άνδρο και Φολέγανδρο. Ο στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε όλη την Ελλάδα, αρκεί να βρούμε αξιόπιστους συνεργάτες και εύφορο έδαφος.

Προσθέστε το email σας στη λίστα ενημερώσεών μας και θα μαθαίνετε για τα νέα μας!


previous post ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ next post

CHΑRI4U

ni-dorea-plain
Presentation1
grid-text
9AsY-D6g_two boyswith t-shirt_213X240